Teknofest’te Atatürk Üniversitesi rüzgârı esti

Atatürk Üniversiteli öğrenciler, Samsun Çarşamba Havalimanında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2022’ye damga vurdu. Yapmış oldukları teknolojik çalışmalar ve geliştirdikleri projeler ile festival bünyesinde düzenlenen yarışmalara katılan takımlar 3 birincilik ve bir 3’üncülük elde etti. Birinciler ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

   Bu yıl dünyada ilk kez düzenlenen Dikey İnişli Roket Yarışmasında 108 takım arasından rapor aşamalarını başarıyla geçen ve ATA Teknokent Yönetimi tarafından desteklenen Atauni Rocket Team V, SAGE kampüsünde düzenlenen atışta da inişini başarılı olarak gerçekleştirerek 1’inciliği elde etti ve 40 Bin TL ile ödüllendirildi. Bir diğer birincilik ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Furkan Güneş’ten geldi. İlaç kullanan bireyler için akıllı bir ilaç takip sisteminin geliştirildiği “POLYPHARM” isimli proje Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik Kategorisinde Türkiye 1’incisi oldu. 9 alanda toplam 583 proje başvuruda bulundu ve bu projeler 46 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yapılan ön değerlendirme sonucunda başarılı bulunan projeler final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Final yarışmasında ise jüri üyelerinden tam not alan proje, rakiplerini geride bırakarak hem birinciliği elde etti hem de 20 Bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Bir diğer birincilik ise Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Şeymanur Başgöze ve Ebru Aslan’dan geldi. RFID teknolojisi ve yazılımlarını entegre ederek oluşturdukları oyun, özel eğitim ve 3-5 yaş grubuna hitap eden projeleri ile eğitim kategorisinde Türkiye birinciliği elde eden Başgöze ve Aslan; şekiller, renkler, hayvanlar gibi küçük yaştaki bireylerin öğrenim içeriğini teknolojiyi kullanarak kullanıcıya öğretmeyi amaçladıkları proje ile 20 Bin TL’lik ödül kazandı. Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Mine Nur Kasımoğulları ve İbrahim Hakkı Rizelioğlu tarafından son yıllarda oldukça popüler hale gelen okçuluk sporuna yönelik geliştirilen proje TEKNOFEST’te 3. oldu. Ok atan sporcunun bileğine takılıp çıkarılabilecek eldiven şeklinde bir gömülü sistem ile elde edilen veri seti işlenerek sporcunun gelişimine katkı sunan proje ile sanal eğitime devam eden sporcunun zamanla gelişim göstermesi ön görülüyor.

ATA Teknokent Genel Müdür’ü Prof. Dr. Ayhan ÇELİK, ATA Teknokent’in Teknofest Takımları’na her türlü desteği verdiğini söyleyerek, takım üyelerinin de yarışmaya çok çalıştığını ve bu başarının tesadüf olmadığını ifade etti.

  • Teknofest’te Atatürk Üniversitesi rüzgârı esti
  • Teknofest’te Atatürk Üniversitesi rüzgârı esti
  • Teknofest’te Atatürk Üniversitesi rüzgârı esti
  • Teknofest’te Atatürk Üniversitesi rüzgârı esti
  • Teknofest’te Atatürk Üniversitesi rüzgârı esti