SANTEZ TANITIMI OSB DE YAPILDI

ATA Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcısı Ahmet Yaşar ŞAGBAN’ ın katılımlarıyla SANTEZ Programında yapılan değişiklikler ve yeni proje önerilerinin yazımı konusunda “SANTEZ Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.


KOSGEB Konferans salonunda gerçekleştirilen programa Erzurum OSB firmaları ve Atatürk Üniversitesi akademisyenleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep SADELER üniversite sanayi işbirliğinde gerçekleştirilebilen SANTEZ projelerinin sayısının Erzurum’da istenilen düzeyde olmadığını belirtti. Bu işbirliğinin sağlanması konusunda kısa süre önce Erzurum OSB yönetim binasında ATA Teknokent irtibat ofisi açtıklarını belirterek, bu ofis sayesinde Sanayiciler Atatürk Üniversitesi akademisyenleriyle birlikte ortak projeler gerçekleştirebileceklerine inandıklarını belirtti. Bu konuda ATA TTO olarak proje yazımı ve yönetimi konusunda da taraflara destek verdiklerini sözlerine ekledi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Uzman Ahmet Yaşar ŞAGBAN ise SANTEZ proje desteklerini anlatarak Türkiye’deki örneklere değindi. SANTEZ desteklerinin Küçük orta ve büyük ölçüdeki işletmelere göre farklı oranlarda olduğunu söyleyen Şağban, %85 e varan hibe desteklerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca SANTEZ programına başvuruların yılın her günü alınabildiğini belirterek Erzurum’dan bugüne kadar 4 projenin yürütüldüğünü belirtti.   

  • SANTEZ TANITIMI OSB DE YAPILDI
  • SANTEZ TANITIMI OSB DE YAPILDI
  • SANTEZ TANITIMI OSB DE YAPILDI