ÖZLENEN ÜNİVERSİTE TEKNOKENT İŞBİRLİĞİ

3-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Elektromobil Yarışları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin’in katılımıyla, Kocaeli Körfez ilçesinde bulunan Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na Atakar-1 ve Atakar-2 takımlarıyla katılan Atatürk üniversitesi, Atakar-2 aracıyla dördüncü, Atakar-1 aracıyla da sekizinci olarak önemli bir başarıya imza attı.

Aracın mekanik tasarımı Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından, elektrik bileşenlerinin tasarımı ise Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilerek, üretimi aynı fakültenin AR-GE ve İnovasyon Laboratuvarında sağlandı.

ATA Teknokent firmalarından Faraday Elektrik ise, aracın 1600 W kurulu güçte batarya şarj ünitesinin tasarımını, imalatını ve testini proje öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdi. Araç üzeri batarya şarj sistemi, bataryaların doğrudan şebeke üzerinde şarj edilmesini sağlayarak önemli bir kazanım sağlamaktadır.

 Faraday Elektirik Firması sahibi Feyzullah GÜNDEREN  “ Ön kuluçka firması olarak başladığımız ATA Teknokent faaliyetlerimize böyle bir işbirliğini eklemiş olmaktan çok mutlu olduk. Başarılı olan bu tip işbirliklerinin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.   

  • ÖZLENEN ÜNİVERSİTE TEKNOKENT İŞBİRLİĞİ
  • ÖZLENEN ÜNİVERSİTE TEKNOKENT İŞBİRLİĞİ
  • ÖZLENEN ÜNİVERSİTE TEKNOKENT İŞBİRLİĞİ