Girişimci Hızlandırma Programı Başladı

ATA Teknokent, inovasyon odaklı girişimciliğin güçlendirilmesi, teknoloji tabanlı firmaların desteklenerek büyüme ve gelişmeye katkı sağlanmasını amaçlayan hızlandırıcı programı Girişimci Hızlandırma Programı’nı başlattı.

Program kapsamında kabul edilen girişimcilere girişim başlangıç sermayesi, mentörlük hizmeti, ulusal/uluslararası proje başvuru süreçlerinde bilgilendirme ve yönlendirme, teknoloji raporunun hazırlanması, raporun yatırımcıya ve lisans amaçlı firmalara sunulması, network paylaşımı, Kuluçka Merkezi’nin ofis imkanlarından faydalanma, Fikri Haklar süreçlerinin yönetilmesi, eğitim ve etkinliklere katılım gibi konularda destek verilmesi hedeflenmektedir.

ATA Teknokent, Girişimci Hızlandırma Programı kapsamında ilk yatırım sözleşmesini Grafen Medikal firma kurucusu Mustafa MANAV ile gerçekleştirdi. ATA Teknokent adına sözleşmeye imza atan ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ayhan ÇELİK başlatılan bu program ile girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik ücretsiz ofis, mentörlük, danışmanlık, eğitim hizmetleri ve pazarlama destekleri sağlanarak girişimcilerin inovasyon ve girişimcilik ekosistemine tam entegrasyonlarının sağlanmasını hedeflediklerini belirtti. Girişim hızlandırma amacıyla başlatılan bu program ile yatırım yapılan girişimcilerle gelir paylaşım modeline dayalı bir işbirliği sözleşmesi imzaladıklarını belirten ÇELİK, program sayesinde hem girişimcilerin iş fikirleri hızlı bir şekilde pazarda yer alabilecek hem de ATA Teknokent yeni bir gelir modeli kazanmış olacaktır dedi.

  • Girişimci Hızlandırma Programı Başladı
  • Girişimci Hızlandırma Programı Başladı