GERSAN ELEKTRİK A.Ş. AR-GE BİRİMİNİ ATA TEKNOKENT’TE KURUYOR

Erzurum`da kuracakları fabrika için incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen GERSAN Elektrik A.Ş. Yönetim Kurumu Üyesi Yatırım Koordinatörü Ensar TEMUR, ATA Teknokent’i ziyaret etti.

Erzurum Milletvekili Mustafa ILICALI ile ATA Teknokent’i ziyaret eden Temur, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayhan ÇELİK ile görüşerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Erzurum`a, yatırım yaparak elektrikli araçların şarj ünitelerini Erzurum`da üreteceklerini ifade eden Temur “Mustafa ILICALI hocamızın ısrarı üzerine Erzurum`da yatırım yapma ve istihdam oluşturma noktasında böyle bir karar aldık. Şirketimiz kendi bünyesindeki birkaç firmaya dağıtacak bu yatırımı. Erzurum`da 150-200 kişinin istihdamı ile yatırımlarımıza başlayacağız. Bu yatırımı daha sonra genişletmeyi amaçlıyoruz. Sadece şarj ünitesi burası için az gözüküyor. Yatırımın boyutunu verilecek desteklerle genişletmeyi hedefliyoruz. ATA Teknokentte yaklaşık bin m2 lik Ar-Ge birimimizi kurarak faaliyetlerimize çok kısa bir süre içerisinde başlayacağız " diye konuştu.



  • GERSAN ELEKTRİK A.Ş. AR-GE BİRİMİNİ ATA TEKNOKENT’TE KURUYOR