Gerçek Ortam Soğuk ve Yüksek Rakım Test Merkezi İçin İmzalar Atıldı 

KUDAKA 2021 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında ATA Teknokent tarafından hazırlanan “Gerçek Ortam Soğuk ve Yüksek Rakım Test Merkezi” projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı hizmet binasında gerçekleşen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay GÜVEN, ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayhan ÇELİK, Ajans birim yetkilisi Yusuf İNAMOĞLU ve ATA TTO Üniversite Sanayi İşbirliği Uzmanı İbrahim YURDGÜLÜ katıldı.

İmzalanan protokol kapsamında, otomotiv, otobüs, çekici, zırhlı araç üretici firmalarının soğuk hava ve yüksek rakım şartları testlerini yapan “Gerçek Ortam Soğuk ve Yüksek Rakım Test Merkezi” için fizibilite çalışması yapılacak.

Yürütülecek fizibilite çalışmasının akabinde gelecek yıl hayata geçirilmesi hedeflenen proje kapsamında Türkiye`de ilk defa Gerçek Ortam Soğuk ve Yüksek Rakım Test Merkezinin Erzurum’da kurulması planlanmaktadır. Bu sayede hâli hazırda soğuk hava ve yüksek rakım testlerini Erzurum’da yapan firmalara yenilerinin eklenmesi öngörülmektedir. Yurt dışı firmalarının testlerini Erzurum`da yapmaları durumunda ise, ildeki turizm ve hizmet ihracatının gelişmesi sağlanacak.

Uygulanacak proje ile bölgedeki işsizliğin azalmasına, katma değerli ürün üretimine, teknoloji geliştirerek gerekli alt yapının kurulmasına, yeni yatırımlar oluşturulmasına ve ihracatın gelişmesine katkı sağlanması planlanmaktadır.

  • Gerçek Ortam Soğuk ve Yüksek Rakım Test Merkezi İçin İmzalar Atıldı 
  • Gerçek Ortam Soğuk ve Yüksek Rakım Test Merkezi İçin İmzalar Atıldı 
  • Gerçek Ortam Soğuk ve Yüksek Rakım Test Merkezi İçin İmzalar Atıldı