ERZURUM’DA TEKNOLOJİ ATA TEKNOKENT’TE DOĞACAK

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç.Dr.Cevahir Uzkurt, ATA Teknokent’i ziyaret etti. Ata Teknokent yönetiminden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Uzkurt, Ata Teknokent firmalarını da ziyaret ederek yapılan AR-GE çalışmalarını yerinde inceledi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde Bilim ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Santez ve Teknogirişim Sermayesi Desteği” konulu programın açılışında konuşma yapan Uzkurt, teknolojik yetkinliğe sahip, bilgiyi teknolojiye dönüştüren toplumların zengin, güvenli ve güçlü ülkeler haline geldiğini ifade etti.
Gelişmekte olan ülkeler ve gelişmiş ülkeleri, teknolojiyi üreten ülkeler ve teknolojiyi satın alan ülkeler olarak ikiye ayıran Uzkurt, şunları kaydetti:
“Her yıl milyonlarca dolar ödeyerek, teknoloji transfer eden, AR-GE faaliyetlerine yeterince önem vermeyen ülkeler, gelişmiş ülkeler sınıfına bir türlü geçememekte ve küresel rekabette de asla söz sahibi olamamaktadırlar. Dolayısıyla, günümüzde teknoloji geliştirmeyen, inovasyon yapmayan bir ülkenin ekonomik anlamda güçlü ve bağımsız olması neredeyse imkânsızdır.”
Yine programın açılışında konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da Ata Teknokent’le birlikte Atatürk Üniversitesi’nde proje üretilmesine öncelik ve önem verildiğini, çok ciddi kaynakların ayrıldığını hatırlattı. Koçak, “Üniversitemizde bilim ve teknoloji üretebilmek için artık her şey hazır hale getirildi. Bundan sonra helva yapmak zamanıdır” diye konuştu.
        Programa dekanların, bilim adamlarının ve öğrencilerin yanı sıra Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Ata Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Orhan Erdoğan da katıldı.
  • ERZURUM’DA TEKNOLOJİ ATA TEKNOKENT’TE DOĞACAK
  • ERZURUM’DA TEKNOLOJİ ATA TEKNOKENT’TE DOĞACAK
  • ERZURUM’DA TEKNOLOJİ ATA TEKNOKENT’TE DOĞACAK