DCP’DEN ATA TEKNOKENTE ZİYARET

Ülkemizin 30 milyon Avro büyüklüğündeki ilk teknoloji transfer hızlandırıcı fonu Diffusion Capital Fund (DCP)’ yöneticileri Altan ÇÜÇÜKÇINAR ve Alper KARAGÖZ ATA Teknokent firmalarıyla ve akademisyenler ile buluştu.


ATA Teknokent konferans salonunda gerçekleşen seminerde ATA Teknokent yönetim kurulu başkanı Prof.Dr.Recep SADELER açılış konuşmasını yaptı. Sadeler ATA Teknokent firmalarının Ar-Ge projeleri ve Akademisyenlerin ticarileştirilebilir bilimsel çalışmaları bu tür yatırım fonlarıyla destek verilenerek daha hızlı bir şekilde ekonomik değere dönüştürülebileceğini söyledi.   


DCP yöneticilerinden Alper Karagöz sunumunda DCP’nin amacının teknolojik fikirleri ticarileştirmek üzere finansal kaynak arayan girişimcilere bu kaynağı aktararak hisse karşılığı ortak olmak, sonrasında girişimlerin büyümesi için birlikte çalışmak ve en yüksek ticari kazanca ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Yatırım süreçlerini tanıtan Karagöz daha sonra girişimcilerle tek tek tanışarak projelerini dinledi.  

  • DCP’DEN ATA TEKNOKENTE ZİYARET
  • DCP’DEN ATA TEKNOKENTE ZİYARET
  • DCP’DEN ATA TEKNOKENTE ZİYARET