ATA TTO, TÜBİTAK 1513 Programı Kapsamında Desteklenen 5 TTO Arasında Yerini Aldı

Atatürk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO); Üniversite-Sanayi iş birliğinin sağlanması, üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin sanayinin kullanımına sunulması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından yararlanması ve girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Teknoloji Transfer Ofislerine destek olmak amacıyla uyguladığı TÜBİTAK 1513 Programı tarafından desteklenen üniversiteler arasında yerini aldı.

Üniversite olarak birçok alanda önemli başarıların altına imza atıldığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, TÜBİTAK-1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı ile desteklenmeye hak kazanmamızla ilgili olarak: “Teknoloji Transfer Ofisleri, üniversitelerde üretilen bilgi ve teknolojinin, uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine ve bu süreç sonucunda ekonomik, sosyal, kültürel değer kazanmasında önemli rol oynayan birimlerdir. Bu kapsamda üniversitemizde; özel sektör kuruluşları arasında iş birliği oluşturulmasına, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine, bu iş birlikleri sonucunda üniversite ve sanayi arasında bilgi ve teknoloji aktarımına ve somut çıktıların geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla üretmiş olduğu birçok projeye destek almaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Desteklenen 5 TTO arasında yerini alan Atatürk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin bu başarısında emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI Atatürk Üniversitesi’nin, donanımlı personeli ve son teknolojiye sahip alt yapısı ile proje geliştirmeye, araştırma yapmaya ve ülkesine hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

  • ATA TTO, TÜBİTAK 1513 Programı Kapsamında Desteklenen 5 TTO Arasında Yerini Aldı