ATA TEKNOKENT YÖNETİMİ KULUÇKA FİRMASI STRING MEDICAL INNOVATION’I ZİYARET ETTİ

ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ayhan ÇELİK, 2020 yılında TEKNOFEST Eğitim Teknolojileri Alanında ATA Teknokent bünyesinde geliştirdikleri Diagnosis Time ürünüyle 1. olan kuluçka firması String Medical Innovation’ı ziyaret etti.

Kurucuları İnt. Dr. Yusuf Bayram TUĞLU ve İnt. Dr. Kübra KAPLAN ile görüşen Genel Müdür Çelik firma çalışmalarını dinledi.  Gerçekleşen görüşmede Tuğlu ve Kaplan Sanal Clinic girişimleriyle eğitimde ve hasta-hekim ilişkisinde dijitalleşme hedefi ile birçok proje fikrinin gelişimine hızla devam ettiklerini belirtti.

Diagnosis Time ürününün, Sanal Clinic’in başarıyla tamamlanmış olduğu projelerden biri olduğunu vurgulayan Tuğlu ve Kaplan sözlerine şöyle devam etti: 

“Diagnosis Time ürünümüz; pratik eğitimlerin, vaka sunumlarının ve probleme dayalı öğrenimlerin online ortamda yapılmasını sağlar. Bu ürünümüze ek olarak Sanalkons adını verdiğimiz yeni bir uygulamamızı da hayata geçirdik. Sanalkons uygulaması 8.500 hastalık içeren güçlü algoritması ile onlarca ayırıcı tanıya ulaşmanızı sağlayan, tanı sürecinde tetkik önerileri almanıza ve hasta tanısı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanıza olanak sağlayan bir uygulamadır.”

Ayrıca, Sanal Clinic girişiminin Türkiye`de birçok tıp fakültesinde temsilcisi bulunduğunu ifade eden Tuğlu ve Kaplan “Sanal Clinic, geliştirilen projelere katkı sunmak isteyen öğrenciler ile işbirliği yapıyor. Bu kapsamda öğrenciler girişimciliğe dair tecrübeler kazanırken Sanal Clinic`in de geliştirmekte olduğu ürünlere katkı sağlıyor” diye ekledi.

ATA Teknokent Genel Müdürü Çelik ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan kuluçka firması String Medical Innovation çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek “girişimci öğrencilerin başarı hikâyeleri diğer öğrencileri de girişimci olmaya teşvik edici ve cesaretlendirici olacaktır, girişimcilerimize bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dilerim” dedi.

 

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST`te Eğitim Teknolojileri Alanında yarışan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Kübra Kablan ile Yusuf Bayram Tuğlu, Sanal Clinic girişimleriyle TEKNOKENT bünyesinde ürettikleri Diagnosis Time ürünüyle 1. oldular.

  • ATA TEKNOKENT YÖNETİMİ KULUÇKA FİRMASI STRING MEDICAL INNOVATION’I ZİYARET ETTİ
  • ATA TEKNOKENT YÖNETİMİ KULUÇKA FİRMASI STRING MEDICAL INNOVATION’I ZİYARET ETTİ