AKADEMİSYEN FİRMASI ARTROPOL’E ZİYARET

ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ayhan ÇELİK, ATA Teknokent firmalarının çalışmalarını yakından incelemek üzere firma ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Genel Müdür Çelik, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emre PAKSOY, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Çağatay ENGİN ve İskenderun Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Volkan AKDOĞAN tarafından medikal alanda kurulan Arthropol Firması’nı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emre PAKSOY, Arthropol Firması olarak medikal danışmanlık, ürün geliştirme, ürün lisanslama ve patentleme çalışmaları yürüttüklerini belirterek “Kendi fikirlerimizi lisanslatarak ürün yelpazemize kattığımız gibi, kuluçka firmalarından da bazı fikirleri alıp, ürüne çeviriyoruz. Kuluçka firmalarına sağladığımız küçük desteklerin kısa zamanda meyvelerini vermesi bizi çok mutlu ediyor.

Ayrıca, şu anda KOSGEB tarafından Ar-Ge İnovasyon Destek Programı kapsamında desteklenen yüksek nitelikli bir projemiz var, kişiye özgü kemik biyopsi kiti geliştirmeye çalışıyoruz. Bunda da büyük oranda yol kat ettik” dedi.

Firma çalışmaları hakkında bilgi alan Genel Müdür Çelik Teknokent’te akademisyenler tarafından kurulan firmaların olmasının gurur verici olduğunu ifade ederek hedeflerinin Teknokent’te akademisyen firma sayısını artırmak olduğunu söyledi.

  • AKADEMİSYEN FİRMASI ARTROPOL’E ZİYARET