ATA TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİNİN ( ATA TTO) ÇOK ÖNEMLİ BAŞARISI
Atatürk Üniversitesi ATA Teknoloji Transfer Ofisi ( ATA TTO) tarafından hazırlanan “1601 – TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı” projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunuldu.
2 yıl sürecek projenin bütçesi geri ödemesiz (hibe) olarak yaklaşık 1.000.000 TL olacak.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet KOÇAK, “ Bu projenin; Atatürk Üniversitesi’ nin bilimsel ve teknolojik bilgi birikimini sanayi ile birleştirip yenilikçi çözümlerin tarafı olmasına katkı sağlayacağını belirtti. Başta ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep SADELER ve proje hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum ” dedi.
ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep SADELER ise, “ TÜBİTAK -1601 projesinin her aşamasında bizi destekleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hikmet KOÇAK’a şahsım ve proje ekibim adına teşekkür etmek isterim. Bizler önümüzdeki dönemde sorumluluklarımızın gereğini, TTO ekibimizdeki yedi nitelikli personel ile yerine getireceğimizi ifade etmek isterim. Ayrıca bu projede Rehberliğimizi yapan belki de ülkemizin en girişimci üniversitelerinden olan Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ( ÖZÜ TTO) ekibine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Rehber TTO’muzla birlikte yürüteceğimiz eğitim ve ortak faaliyetler, ATA TTO’nun niteliklerini daha da artırarak üniversitemizin üçüncü nesil açık üniversiteye dönüşümüne önemli katkı sunacak ara yüzey yapılardan biri olacaktır. Birçok iyi üniversitemiz Üçüncü nesil 3G üniversite dönüşümünü mümkün kılacak ekosistemlerin oluşturulmasına başladı. 3G dönüşümü, eğitim ve araştırma etkinlikleri yanında yenilikçi bilgilerin keşfedilerek hızlı bir şekilde ticari bir değere, patente ve markaya dönüşümünün sağlanmasını kapsar. 3G üniversiteleri sadece Eğitim ve Araştırma yapan kurumlar değil, aynı zamanda bilginin ticarileştiği birer kuluçka merkezleridir. Bu dönüşüm, Araştırma ve teknoloji müfredatı yoğun yeni Eğitim sistemini de devreye alacaktır. Bu projenin bütün bunlara katkı sunmasını ve proje ekibinin TÜBİTAK 1513 destek programını artık gündemine alması gerektiğini” belirtti.