ATA TEKNOKENT’TEN SAĞLIKÇILARA PATENT KONFERANSI

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve ATA Teknokent’in birlikte organize ettiği “Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ( FSMH) Süreci ve Sağlık Teknolojileri Alanında Patent Faaliyetleri” konulu konferans Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Selçuk Üniversitesi Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Bayram SADE ve Konya Teknokent  Patent Ticarileştirme Birim Temsilcisi Av. Mehmet TANYER katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet KOÇAK, Üniversite olarak Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksinde daha üst sıralarda yer almak için özellikle sağlık alanında yapılan çalışmaların koruma altına alınması ve bu çalışmaların ticarileştirilmesinin sağlanması gerektiğini belirtti. Selçuk Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisinin sağlık alanında yaptığı çalışmaları sayesinde bu sıralamada ilk on üniversite arasında yer aldığını belirten Koçak, üniversitemiz Diş hekimliği, Eczacılık, TIP ve Veteriner fakültesiyle bu alanda çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek akademisyenlerimizin değerli bilimsel çalışmalarını koruma altına almaları gerektiğini ifade etti.

ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep SADELER de konuşmasında özellikle ATA Teknokent bünyesinde 2012 yılında kurulan ve faaliyetlerine devam eden ATA Teknoloji Transfer Ofisi’nin( ATA TTO) fikri hakların korunması ve ticarileştirilmesi süreçlerinde akademisyenlerimize destek verdiğini belirterek, bu konuda üniversite yönetimimizin göstermiş olduğu ilgiden ve Teknoloji Transfer Ofisi çalışmalarına verdiği desteklerden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Fikri hakların korunması konusunda Üniversitemizin Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında akademisyenlere destek verdiğini belirten Sadeler, bu destek sayesinde akademisyenlerin maddi külfetten kurtularak çalışmalarını koruma altına alabileceklerini söyledi.

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram SADE, Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan Tekoloji Transfer Ofisinin KOP bölgesinde 8 üniversiteye hizmet verdiğini belirterek, bu güne kadar Selçuk üniversitesinde 180 patent başvurusu yapıldığını belirterek bu başvuruların Selçuk TTO tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Bu başvuruların 32 sinin ise Uluslararası olduğunu söyledi. Akademisyenlerin patent başvurularını finansal olarak desteklediklerini belirten Sade, ücretsiz olarak patent ön araştırması yaptıklarını ve patent başvurusuna karar verilen buluşlar için ayrıca maddi destek verdiklerini belirtti. TÜBİTAk’ın gerçekleştirdiği Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde yer alan 50 üniversite arasında ilk on da yer aldıklarını belirten Sade, özellikle fikri hakların korunması konusunu içeren endeks puanında ise Türkiye 1.si olduklarını belirtti. 

  • ATA TEKNOKENT’TEN SAĞLIKÇILARA PATENT KONFERANSI
  • ATA TEKNOKENT’TEN SAĞLIKÇILARA PATENT KONFERANSI
  • ATA TEKNOKENT’TEN SAĞLIKÇILARA PATENT KONFERANSI
  • ATA TEKNOKENT’TEN SAĞLIKÇILARA PATENT KONFERANSI
  • ATA TEKNOKENT’TEN SAĞLIKÇILARA PATENT KONFERANSI
  • ATA TEKNOKENT’TEN SAĞLIKÇILARA PATENT KONFERANSI